Erhvervsleasing

Med erhvervsleasing er leasingydelsen fuldt fradragsberettiget

Kontakt erhvervscenter

Telefon: 36 93 10 20

Erhvervsleasing af firmabil kan være en fordel

For firmaer har det længe været naturligt at lease deres biler – ikke mindst fordi momsen kan løftes som erhvervsdrivende. Ved erhvervsleasing er leasingydelsen fuldt fradragsberettiget, såfremt det omhandler en bil, der udelukkende anvendes erhvervsmæssigt, og ikke til privat befordring. For biler der også anvendes til privat personbefordringen, er fradraget begrænset – og andre vilkår gør sig gældende.

For en leaset firmabil, opgøres den skattepligtige værdi af rådighed på samme måde, som hvis arbejdsgiveren købte bilen på leasingtidspunktet. Udgangspunktet er derfor fakturapris inkl. moms, registreringsafgift, leveringsomkostninger og normalt registreringsafgiftspligtigt tilbehør. Hvis en arbejdsgiver erhvervsleaser en brugt bil som er mere end 3 år gammel, så er beskatningsgrundlaget et skøn over markedsværdien på tidspunkt for leasingaftalens indgåelse. Se alle vores firmabiler her.

Se yderligere kontakt info på erhvervscentrets kontaktside.

Erhvervsleasing styrker likviditeten

Erhvervsleasing er værd at overveje, hvis du ikke ønsker at binde store mængder kapital i virksomhedens vognpark. Med erhvervsleasing slipper du nemlig for at investere et større beløb i køretøjerne, hvilket ville have været tilfældet i forbindelse med køb eller finansiering. En af de væsentligste fordele er derfor, at du beholder likviditeten i din virksomhed i stedet for at binde den i biler.

Dine favoritter hos Andersen og Martini

Dine favoritter hos Andersen & Martini