Autoriseret eller uautoriseret værksted?

Vi forsøger at forklare forskellen på autoriseret og uautoriseret værksted, så du selv kan tage stilling til, hvad der er bedst for dig.

Hvorfor vælge autoriseret værksted?

Der er mange myter og misforståelser, når det kommer til valg af autoværksted - skal man vælge et autoriseret eller uautoriseret værksted? Vi vil her på siden forsøge at svare på de spørgsmål og misforståelser, som vi ofte høre hos os, når bilejere er i tvivl om, hvilket værksted der er bedst til dem. 

Hop til de hyppigste spørgsmål, vi får:

Bestil tid her ►

Mister du fabriksgarantien hos et uautoriseret værksted?

Bruger du et uautoriseret værksted, er det dit ansvar at fremvise dokumentation for at service er udført. Hvis der er opstået en fejl eller en fejl er forværret på grund af manglende vedligeholdelse i overensstemmelse med anbefalingerne i servicehæftet, herunder manglende efterlevelse af kravene til eftersyn og reparation eller på grund af dårligt arbejde udført af en uautoriseret reparatør, er bilproducenten ikke forpligtet til at dække fejlen under garantien.

Når du bruger et autoriseret værksted til eftersyn/reparationer, vil du ikke risikere problemer, hvis du en dag får brug for din bils fabriksgaranti. Her vil du være garanteret, at værkstedet har foretaget eftersynet/reparationen efter bilproducentens forskrifter, og at der er anvendt originale reservedele eller dele af mindst tilsvarende kvalitet. Skulle der opstå tvivl om enkeltsager, så hjælper det autoriserede værksted med at bevise det over for bilproducenten, og du står dermed ikke alene. 

Har du en ny bil med garanti, så benyt altid det autoriserede værksted. Det kan blive meget dyrt at miste din garanti.

Så konklusionen på spørgsmålet må være: nej, man mister ikke garantien af at gå på et uautoriseret værksted. Det forudsætter dog, at værkstedet udfører service efter alle producentens forskrifter, så risikoen er langt større og bevisbyrden er ofte en kæmpe udfordring, hvis du får brug for din garanti.

Andersen & Martini medarbejder
Andersen & Martini flag

Hvorfor er timeprisen højere på et autoriseret værksted?

Det autoriserede værksted har – og skal have - adgang til alle bilproducentens opdaterede tekniske oplysninger om bilmodeller. Udgifterne til denne tekniske information for bare et enkelt mærke er store og oveni kommer teknisk uddannelse af mekanikerne og korrekt godkendt værktøj og testudstyr, der kan løbe op i flere hundrede tusinde kroner årligt.

Alle værksteder har ret til at købe teknisk information fra bilproducenten, men det er dog ikke ensbetydende med, at det uautoriserede værksted rent faktisk køber sig adgang til denne information og til løbende opdateringer heraf. For et uautoriseret værksted, der vil denne udgift ofte være alt for tung, når de har mange forskellige mærker på værkstedet hver dag. Det autoriserede værksted har ikke bare ret til adgangen, men pligt til at købe sig denne information, og derfor kan du altid være sikker på en opdateret teknisk ekspertise på det autoriserede værksted.

Det autoriserede værksted modtager hele tiden mange nye og opdaterede tekniske cirkulærer, og det tager tid for mekanikerne at holde sig ajour hermed og gennemgå uddannelse i ny teknik. Det kræver mange ressourcer for et autorisereret værksted at holde sig ajour med blot et enkelt bilmærke og vedligeholde den specialisering i det pågældende mærke, som værkstedet opnår. At være ajour på samme niveau som et autoriseret værksted, med de fleste bilmærker både i relation til kvalifikationer og værkstedsudstyr, er derfor næppe realistisk for et uautoriseret værksted.

Fordele ved et autoriseret værksted

 • Det autoriserede værksted er OBS på eventuelle fejl og kendetegn ved din bilmodel 
  = Hurtigere fejlsøgning og reparation, så du er hurtigere på farten

 • Har det nyeste værktøj og testudstyr, som producenten kræver 
  = Benytter altid producentens forskrifter, så du er sikret i forhold til garanti

 • Mekanikeren kender din bil ud og ind, da personen har arbejdet med samme type mange gange 
  = Den samlede pris kan ofte være lavere pga. sparet tid, på trods af en højere timeløn

 • Mekanikerne har altid den nyeste viden og er uddannet i netop din bil 
  = Dokumentationen er i orden ved garantisager, hvor bilproducenten vil se beviser
Bil mekaniker

Fordele ved et uautoriseret værksted

Bil mekaniker
 • Timelønnen er ofte billigere hos et uautoriseret værksted. Det kan der være mange årsager til. Et autoriseret værksted investerer i alt det specialviden og specialværktøj som bilproducenten anbefaler.

 • Et uautoriseret værksted har overfladisk kendskab til mange forskellige bilmærker. Det autoriserede værksted har - udover grundlæggende og rutinemæssige kompetencer som f.eks. udskiftning af dæk og pærer – også en dybdegående teknisk indsigt i det konkrete bilmærke.

 • Et uautoriseret værksted er ikke bundet til producenternes forskrifter og har mulighed for at løse problemer på utraditionel vis. Dette kan dog være på kompromis med sikkerheden.

 • Et uautoriseret værksted er ikke forpligtet af producenten til at bruge originale reservedele. Et autoriseret værksted er forpligtet til at bruge originale reservedele eller dele af mindst tilsvarende kvalitet. Du kan derfor være sikker på, at der ikke er brugt billige kopiprodukter.

"Din bil skal serviceres af de bedste fagfolk i branchen"

"Vores teknikere, som udfører service, skal være autoriserede og højtuddannede. Servicepunkter skal udføres jf. fabrikkens forskrifter, således at du er sikret fortsat garanti, driftssikkerhed og køreglæde."

Jannik Volder, Værkfører
Værkfører

En serviceaftale på din bil er den bedste investering 

Hvis du bekymrer dig om uforudsete værkstedsregninger, så anbefaler vi at tegne en service og reparationsaftale - her kan du for et mindre månedligt beløb slippe for dine bekymringer.

Det er en god investering i din bil, som tjener sig selv hjem igen, og så er det slut med at frygte for værkstedsbesøg.

Du kommer bare ind med bilen, når der går en pære, det er tid til nye viskerblade, bremser, kobling, olie, service og alt det andet, for det er alt sammen med i prisen – Se mere om: service og reparationsaftale her!

94,9 % af A&M’s fordelskunder er ”tilfredse” eller ”meget tilfredse” med deres serviceaftale
(Intern undersøgelse baseret på 742 besvarelser fra A&M’s fordelskunder)

Andersen & Martinis autoriserede autoværksteder

Vi er stolte af at have autorisation til af udføre reparationer, skader og serviceeftersyn for følgende mærker:

De 5 Andersen & Martini løfter

Vi ønsker altid, at du får en god oplevelse hos os. Får du passet din bil efter forskrifterne hos os, lover vi:

 • Vi udfører ikke ekstraarbejde uden at tage dig med på råd
 • Tilfredshedsgaranti  - er du ikke tilfreds, retter vi det uden merpris!
 • Akut vejhjælp 24 timer i døgnet, kan købes til fordelagtig pris
 • Vi bruger kun originale reservedele, der sikrer dig fortsat garanti
 • Vi udfører alt efter fabrikkens forskrifter og efter dine ønsker
Kontakt osUdfyld nedenstående og skriv evt. en besked omkring din henvendelse. Så vil vi komme tilbage til dig hurtigst muligt.

(hvis den er kendt)

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.

Stil et spørgsmålUdfyld nedenstående og stil dit spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til vores services eller ønsker rådgivning omkring din bils vedligeholdelse

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.