Når din bil skal til syn

Vi hjælper dig ved periodisk syn!

Gratis synstjek - få din bil godkendt til periodisk syn!

Syn af personbiler er lovpligtigt i Danmark og er et kontroltjek af, hvorvidt et køretøj lever op til de gældende regler.

Periodisk syn udføres første gang fire år efter, at bilen er indregistreret første gang, og herefter skal bilen hvert andet år til periodisk syn.

Hos os kan du få et GRATIS synstjek, inden du kører bilen til syn, så du slipper for omsyn. Vi gennemgår bilen og kontakter dig med de ting, der skal eventuelt skal udbedres, inden bilen kan godkendes.

Vi hjælper også gerne med at køre bilen til synshallen og få den synet. Så skal du kun tænke på at aflevere din bil til os - så klarer vi resten! 
Pris inkl. synsgebyr: KUN 550 kr.

Læs mere om bilsyn og synstjek længere nede på siden. 

Bestil tid til gratis Synstjek

Hvornår skal min bil synes? 

Almindelige personbiler og varevogne bliver indkaldt til periodisk syn fire år efter, at bilen første gang er blevet indregisteret. Herefter skal bilen synes hvert andet år. Hvis din bil er over 40 år gammel og registreret som veteranbil, skal den dog kun synes hvert ottende år.

Du behøver ikke selv holde styr på, hvornår bilen skal synes. Du vil automatisk modtage en synsindkaldelse fra Trafikstyrelsen i din e-boks -  eller som almindelig post, hvis du er frataget e-boks - 8 uger inden, din bil skal være synet og godkendt.

Hvad koster syn af bil?

Et bilsyn koster normalt mellem 400 og 500 kroner.

Prisen kan dog variere en hel del. I nogle områder i Danmark er der høj konkurrence mellem de forskellige synshaller, og derfor vil du ofte kunne  få det klaret til en bedre pris. I andre områder er der kun få synshaller, og der vil prisen ofte være højere. 

Tjek prisen forskellige steder

Har du som de fleste mulighed for at vælge mellem flere synshaller, er det en god idé at tjekke priser hos nogle forskellige synshaller, inden du booker en tid. Der kan sagtens være penge at spare. Du kan se en oversigt over synshaller på tjekbilsyn.dk.

Hvis du har en synshal, du foretrækker, for eksempel fordi det er den ligger tæt på din arbejdsplads eller din bopæl, kan du måske bruge din viden om priserne hos andre synshaller til at forhandle dig frem til et bedre tilbud.

Vi kører bilen til syn for dig!

Synes du, at det hele lyder lidt for besværligt, eller gider du bare ikke bruge tiden på det. Så tilbyder vi at køre bilen til syn for dig! Aflever blot din bil hos os, så sørger vi for at give den et gratis synstjek inden syn, og så kan vi køre den til syn for 550 kr. inkl. synsgebyr. Så slipper du for besværet ved at komme både på værkstedet og synshallen bagefter. Det hele bliver klaret på dagen, såfremt, der ikke er store reparationer, som kræver reservedele, der ikke er på lager.

Hvad kontrolleres ved et bilsyn?

Ved et periodisk syn bliver din bil blandt andet kontrolleret for fejl, der kan påvirke sikkerheden på vejene. For at sikre et bedre miljø, bliver der også foretaget en kontrol af køretøjets røg-, kulilte- og støjudledning. Målet med bilsyn er, at alle biler på vejen er i den rette stand, så man er med til at minimere risikoen for ulykker.

VED SYN KONTROLLERES KØRETØJETS:

Mulige udfald af bilsynet

Godkendt

Der er ikke er fundet nogle fejl eller mangler ved bilen, og at du kan køre videre uden at foretage dig yderligere indtil næste syn.

Betinget godkendt

Førhen kunne du med en ”betinget godkendt” bil nøjes med at reparere fejlene uden at skulle til omsyn. Sådan er det ikke mere. Fejl, der tidligere blev ”betinget godkendt” ved et periodisk syn, kategoriseres nu som "væsentlige fejl" og bilen skal til omsyn. Det gælder f.eks. forkert indstillede forlygter, mønsterdybden på dækkene er slidt ned til under 1,6 mm, eller hvis udstødningsrøret er utæt.

Kan godkendes efter omsyn

I dette tilfælde er der blevet fundet så alvorlige fejl på din bil, at de gældende bilsyns regler betyder, at du ikke kan få lov til at køre videre, inden fejlen er blevet udbedret, og bilen er blevet kontrolleret ved et omsyn. Det er ikke lovligt at benytte bilen indtil da.

Ikke godkendt

Betyder, at bilen er ikke i lovlig eller forsvarlig stand. Der er blevet fundet enten nogle alvorlige fejl eller et ekstraordinært højt antal af fejl, der kan have en betydning for miljøet eller færdselssikkerheden. Synsvirksomheden skal kontrollere, at rettelserne er foretaget korrekt, inden du kan få lov til at køre videre. Det kan enten ske i form af et omsyn eller et helt nyt syn på bilen, hvor man begynder forfra.

Hvis det er blevet påkrævet, at du skal have foretaget et omsyn, har du yderligere 33 dage til at få fejlene udbedret og få den godkendt. Og det gælder om at få det gjort inden for tidsfristen. Ellers kan du nemlig risikere at få en bøde på 2000 kroner for manglende syn og godkendelse. Hvis du fortsat ikke får bilen synet, vil du modtage endnu en bøde på 2000 kroner, indtil du får bilen godkendt eller eventuelt afmelder bilen fra motorregistret (= bilen er blevet skrottet). 

Gratis synstjek hos A&M

 • DET TJEKKER VI, INDEN BILEN SKAL TIL SYN:
 • Prøvekørsel inkl. bremseprøve på stand udføres
 • Fjedre og støddæmpere kontr. for brud, utætheder og funktion
 • Undervogn kontr. for tæring, defekte ophæng, og tæret udstødning
 • Dæktilstand kontrolleres
 • Styretøj kontrol for slør og utætheder
 • Forureningskontrol inkl. 4-gas måling
 • Sikkerhedsseler kontr. for funktion og slitage
 • Lys, blinklys og horn kontrolleres
 • Bremserør / -slanger kontrolleres
 • Frontrude kontr. for stenslag og ridser

FAQ - Synstjek

 • Et bilsyn koster normalt alene mellem 400 og 500 kroner. Hos A&M tilbyder vi et GRATIS synstjek, inden du kører bilen til syn, så du slipper for omsyn. Vi gennemgår bilen og kontakter dig med de ting, der skal eventuelt skal udbedres, inden bilen kan godkendes. Vi hjælper også gerne med at køre bilen til synshallen og få den synet. Prisen inkl. synsgebyr er her kun 550 kr.

 • Periodisk syn udføres første gang fire år efter, at bilen er indregistreret første gang, og herefter skal bilen hvert andet år til periodisk syn. Du modtager automatisk en synsindkaldelse fra Trafikstyrelsen i din e-Boks.

 • Syn af personbiler er lovpligtigt i Danmark og er et kontroltjek af, hvorvidt dit køretøj lever op til de gældende regler.

Stil et spørgsmålUdfyld nedenstående og stil dit spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til vores services eller ønsker rådgivning omkring din bils vedligeholdelse

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.