Ny eller brugt bil?

Bliv klogere på om din næste bil skal være en ny eller brugt bil

Skal din næste bil være ny eller brugt?

Når behovet for en ny bil opstår, er det ikke altid lige nemt at vurdere, om det skal være en brugt eller en ny bil, man skal investere i.

Der findes ikke noget endegyldigt svar på, om det er bedst at købe en ny eller en brugt bil, men der findes 3 vigtige parametre, der kan give dig et praj om, hvorvidt det bedst kan betale sig for dig at købe en ny eller brugt bil. Disse 3 parametre prøver vi at klarlægge for dig nedenfor, således at du nemmere kan træffe en beslutning ud fra din konkrete situation.

Læs de 3 parametre

Se fordele ved køb af ny og brugt bil

1. Behov

Først og fremmest er det vigtigt at tage stilling til ens daglige kilometerbehov. Hvor mange kilometer køres der ca. om dagen? Er det en bil, der skal benyttes til at pendle dagligt, eller skal den bare bruges af og til? Nye biler har nemlig ofte en nyere teknologi, der gør, at de kan køre længere på literen, hvilket kunne tale for at købe en ny bil.

Derudover bør man også overveje, hvor lang tid man har tænkt sig at beholde bilen, da værditabet på en ny bil ofte er større end en brugt bil på den korte bane (0-3 år). Det vil tale for en brugt bil, men er bilen meget brugt, så kan vedligeholdelsesomkostninger også overhale værditabet på den nye bil, og så kan man faktisk opleve, at det er dyrere at sidde i en gammel slidt bil end én splinterny.

Ny eller brugt bil behov
Sparegris

2. Økonomi

Har du økonomien til at købe en ny bil, der passer til dine behov, så er det som regel en god idé. Især hvis man allerede fra start ved, at man skal beholde den i en længere periode (mere end 2-3 år). En fabriksny bil leveres med garanti, og har kun vedligeholdelsesomkostninger i form af det årlige service den næste årrække. Dertil kan lægges, at man selv har kontrol over, hvordan man behandler og vedligeholder bilen fra start af, og derfor kender hele bilens historie.

Man kan også designe bilen præcis efter de ønsker, man måtte have. Ved en brugt bil kan det være svært at finde det, man præcis ønsker. Med en brugt bil kan der ydermere opstå uventede reparationer og udgifter, som ikke forekommer på samme måde ved køb af en ny bil. En ny bil koster derfor ikke nødvendigvis altid mere end en brugt bil pr. kørt km., når man omregner det. Derfor kan det godt betale sig at overveje en ekstra gang, om man har økonomi til at kunne købe en ny bil.

3. Sikkerhed

Sikkerhed har i denne kontekst 2 forskellige betydninger: ”sikkerheden i bilen” og ”økonomisk sikkerhed”

Teknologien inden for sikkerhed af biler har udviklet sig kraftigt den seneste årrække, hvilket vil sige, at hvis man ikke vil gå på kompromis med sikkerheden, og vil have det absolut bedste, så er der ingen anden udvej end at købe en ny bil. Inden for nogle bilmærker kan få år betyde stor forskel på sikkerhedsniveauet.

Større sikkerhed i budgettet får du også kun ved køb af en ny bil, da risikoen for uforudsete udgifter bl.a. på vedligeholdelse er minimal i forhold til en brugt bil. Derudover er det også muligt at tegne en serviceaftale på biler, der er op til 2 år gamle. Det sikrer, at du helt undgår at skulle tænke på serviceudgifter og uforudsete udgifter i form af sliddele såsom: bremser, kobling og støddæmpere (dog ikke ekstraudstyr, såsom: aircondition/klimaanlæg).

Trafikkegle

Faktorer for køb af ny eller brugt bil:

For køb af ny bil:

  • Færre uforudsete udgifter til vedligeholdelse, da den leveres med fabriksgaranti
  • Hvis du kører meget, da nye biler som oftest kører længere på literen
  • Fast bilbudget uden de store uventede udgifter
  • Ingen usikkerhed omkring bilens vedligeholdelse af tidligere ejer
  • Du har fuld fleksibilitet i forhold til funktionalitet og ekstraudstyr

For køb af brugt bil:

  • Værditabet er mindre, hvis behovet er få kilometer om året.
  • Mindre udbetaling og penge op af lommen på den korte bane.
  • Du kan få en større model og/eller udstyrspakke hvis du vælger en lettere brugt bil.
  • Flere bilmærker og udgåede modeller at vælge imellem

Konklusionen

...må være, at hvis du har økonomisk mulighed for at købe en ny bil fra start, som passer til dine behov og ønsker du at beholde din bil i længere tid (mere end 2-3 år), så er en ny bil at foretrække. Vil du derimod gerne have en bil, der ikke taber for meget værdi i årene efter, fordi dit kørselsbehov måske ikke er det største, eller du ikke har tænkt dig at beholde bilen i længere tid, så er det en idé at overveje at købe en brugt bil --> Læs mere om brugtbilkøb her.

Alternativet til at købe en bil er muligheden for at privatlease eller mixlease. Det giver dig en større fleksibilitet og en større sikkerhed i dit bilbudget. Læs mere om køb vs privatleasing, og find ud af hvad der bedst kan betale sig i netop dit tilfælde.

Få hjælp til at finde den rigtige bil og finansiering

Bilvælgerguiden

Lad os hjælpe dig med at vælge den bil, der passer til netop dine behov.

 Mere info

Køb eller privatleasing?

Find ud af om det bedst kan betale sig for dig at købe eller lease din næste bil.

Mere info

Finansiering af bil

Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at finde den mest fordelagtige finansiering.

 Mere info

Det siger vores kunder om os

Hos Andersen & Martini sætter vi kundeoplevelsen i højsædet. Derfor er det utroligt vigtigt, at DU er tilfreds, når du vælger at købe ny bil hos os.
Se hvad nogle af vores kunder siger om deres oplevelse med vores salgsafdelinger i videoen nedenfor. 

Stil spørgsmålUdfyld nedenstående og stil dit spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller ønsker rådgivning omkring dit bilkøb.

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.

Kontakt osUdfyld nedenstående og skriv evt. en besked omkring din henvendelse. Så vil vi komme tilbage til dig hurtigst muligt.

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.