Kia advarselslamper - Se hvad de betyder

Læs nærmere herunder, hvad det betyder, og hvordan du skal agere, hvis f.eks. motorlampen i din Kia lyser.

Rød, gul eller grøn lampe lyser?

Rød lampe lyser Rød lampe = Stop hurtigst muligt og kontakt værksted
Gul lampe lyser Gul lampe = Undersøg fejlen, når du er kommet hjem
Grøn lampe lyser Grøn lampe = Blot nyttig information - ingen grund til bekymring

De forskellige advarselslamper har samme symboler hos langt de fleste bilmærker, men der kan være forskelle på, om lamperne f.eks. blinker eller skifter farve i forskellige situationer. På denne side får du en beskrivelse af de vigtigste advarselslamper i din Kia. 

Der kan være små forskelle på, hvilke advarselslamper de forskellige Kia-modeller har, så du skal se informationerne som vejledende. Brug bilens instruktionsbog for information om den konkrete model.

I nogle tilfælde vil advarselslampen være ledsaget af en fejlmeddelelse på skærmen, som kan hjælpe dig med at identificere, hvad lampen betyder. 

Se KIA advarselslamper ↓

Hvad skal jeg gøre, hvis en advarselslampe lyser?

Hos Andersen & Martini får vi meget ofte henvendelser fra folk, der har en bil, hvor en af advarselslamperne lyser. Det er nemlig ikke alle, der ved, hvad (alle) lamperne betyder, men det er vigtigt at sætte sig ind i det, så man ikke risikerer at skade sin bil.

Det skal siges, at det ikke behøver at være noget alvorligt, når en advarselslampe lyser, men det kan det blive, hvis man ser stort på advarslen og kører videre. I visse tilfælde kan en lampe betyde, at man skal stoppe bilen omgående og ringe efter autohjælp. En sådan lampe vil oftest være rød. 

De fleste advarselslamper tændes kortvarigt, når man sætter tændingen på ON. Man skal derfor ikke reagere der, medmindre en eller flere lamper fortsætter med at lyse efter 3-4 sekunder. 

I mange af de tilfælde, der beskrives nedenfor, skal du kontakte et autoriseret eller et andet Kia-kvalificeret værksted. Andersen & Martini har autoriserede Kia-værksteder i Søborg, Taastrup, Ballerup og Glostrup

Advarselslamper
Dæktryk

Dæktrykslampen lyser

Advarselslampen for lavt dæktryk lyser (gul), når dæktrykket i et eller flere af hjulene er væsentligt lavere, end det må være. Placeringen af det pågældende hjul vises i LCD-displayet.

Hvis advarselslampen blinker i ca. 60 sekunder og forbliver tændt eller blinker hvert tredje sekund, er der fejl i TPMS-systemet. Sker dette, bør systemet snarest muligt efterses af en autoriseret Kia-forhandler. 

Motorlampen

Motoradvarselslampen lyser

Lampen (gul), der illustrerer en motor, tændes, når der er fejl på emissionskontrolsystemet. Tændes lampen på en bil med benzinmotor, kan der være skader på katalysatoren, hvilket kan medføre tab af motorkraft. Ved dieselmotor, blinker lampen, hvilket betyder, at der kan være fejl ved indsprøjtnings-indtillingen, der kan medføre tab af motoreffekt, støj og forringet emission. Længere tids kørsel med advarselslampen for fejlfunktion (motoradvarselslampen) tændt kan medføre skader på emissionskontrolsystemet, der kan påvirke motorgangen og/eller brændstoføkonomien. Systemet bør efterses af en autoriseret Kia-forhandler hurtigst muligt.

Airbag lampe

Airbag-lampen lyser

Denne advarselslampe (gul) tænder, når der er en fejl ved SRS-systemet (airbag). Sker dette, bør systemet efterses af en autoriseret Kia-forhandler hurtigst muligt.

Olietrykslampen

Olietrykslampen lyser

Denne advarselslampe (rød) tændes, når motorolietrykket er for lavt. Kør forsigtigt til det først mulige sted, hvor det er muligt at stoppe bilen forsvarligt. Hvis motoren ikke standses omgående, når lampen tændes, kan det medføre alvorlig skade på motoren. Kontroller motoroliestanden. Hvis denne er for lav, påfyld da mere olie. Lyser lampen fortsat efter oliepåfyldning, skal bilen tjekkes på et autoriseret Kia-værksted. Få bilen bugseret derhen, da det kan have alvorlige konsekvenser at køre videre i den! Det samme gælder, hvis du ikke har mulighed for at påfylde olie.

Oliestandslampen

Oliestandslampen lyser

Denne lampe betyder, at bilens motoroliestand er for lav (findes ikke på alle modeller). Stands bilen og tjek oliestanden. Fyld om nødvendigt olie på ved førstkommende mulighed. Fyld ikke for meget olie på. Mængden må ikke overstige mærket F på oliepinden. Bemærk, at olielampen først slukkes efter cirka 50 kilometers kørsel, når du har efterfyldt motorolie (når motoren er varm). Lyser lampen stadig, når du har efterfyldt, skal bilen hurtigst muligt tjekkes på et autoriseret Kia-værksted. 

Batteri-lampen

Batteri-lampen lyser

Advarselslampen (rød) for ladesystemet tændes, når der er en fejl ved enten generatoren eller det elektriske ladesystem. Stands bilen, så snart det er sikkert. Sluk motoren og kontroller, om generatorens drivrem er slap eller beskadiget. Hvis drivremmen er justeret korrekt, kan der være et problem med det elektriske ladesystem. Du bør ikke køre videre. Få bilen bugseret til et autoriseret Kia-værksted og få den tjekket. Det gælder også, hvis du ikke selv kan konstatere, om drivremmen er justeret korrekt.

Parkeringsbremselampen

Parkeringsbremselampen lyser

Lampen tændes, når parkeringsbremsen aktiveres. Den forbliver tændt ved motorstart, hvis parkeringsbremsen er aktiveret. Hvis advarselslampen lyser, selvom parkeringsbremsen er slået fra, er bremsevæskestanden for lav. Er dette tilfældet, stop da bilen hurtigst muligt. Det kan være farligt at køre i bilen. Tjek bremsevæskestanden og påfyld hvis muligt bremsevæske om nødvendigt og hvis muligt. Kør ikke i bilen, hvis der er lækager - hvis lampen forbliver tændt - eller hvis bremserne ikke fungerer korrekt. I dette tilfælde bør bilen bugseres til en autoriseret Kia-forhandler, hvor systemet skal tjekkes igennem. Lampen er rød.

ABS-lampen

ABS-lampen lyser

ABS-lampen tændes, når der er en fejl ved ABS-systemet (antifastlåsnings-bremsesystem). Det normale bremsesystem vil stadig fungere, men assisteres ikke af ABS-systemet. Sker dette, bør bilen efterses på et autoriseret Kia-værksted hurtigst muligt.

Bremsesystem-lampen

Bremsesystem-lampen lyser

Advarselslampe for EBD-system (elektronisk bremsekraftfordeling). Tændes disse to lamper samtidig under kørslen, fungerer bilens ABS-system og det almindelige bremsesystem muligvis ikke korrekt. Stop bilen omgående og kontakt en autoriseret Kia-forhandler. Bilen skal muligvis bugseres til værkstedet.

ESP-lampen

ESC-lampen lyser

Kontrollampen (gul) for det elektroniske stabilitetskontrolsystem (ESC) lyser konstant, når der er fejl på systemet. I dette tilfælde bør bilen efterses på et autoriseret Kia-værksted ved først kommende lejlighed. Kontrollampen blinker, når systemet er aktivt. Der er i dette tilfælde ikke tale om en fejl, blot information om, at systemet er i brug. Når ESC-systemet deaktiveres på knappen ESC OFF, vil advarselslampen også lyse konstant.

Hent den instruktionsbog, der passer til din bil. 

Få adgang til alt, hvad du behøver at vide om din Kia.

STOP-lampen

STOP-lampen lyser

Service-lampen lyser

Kontakt osUdfyld nedenstående og skriv evt. en besked omkring din henvendelse. Så vil vi komme tilbage til dig hurtigst muligt.

(hvis den er kendt)

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.