Elbil Service

Se hvad vi tilbyder af service til din elbil

Service til din elbil

Vi laver service på en lang række elbiler efter fabrikkens forskrifter for at bevare garantien og minimere værditabet.

Hos Andersen & Martini har vi service tilpasset enhver bil – også til elbiler!

I takt med elbilernes udbredelse opstår der naturligt flere spørgsmål omkring serviceeftersyn og forskellen i forhold til konventionelle biler.

Herunder giver vi dig et overblik over alt, du skal vide, i forbindelse med service af en elbil – eksempelvis hvad består et service til en elbil af, hvad koster et service til en elbil, og hvilke typer service findes der til en elbil.

Bestil tid til service

Priser på service til elbil

Service: Elbiler vs. konventionelle biler

På en konventionel bil er den primære årsag til at komme jævnligt til service, at man skal have skiftet olie- og oliefilter, have kontrolleret og skiftet reservedele såsom tandrem, kæde, gearkasse, karburator, katalysator, dyser, tændrør, udstødninger og kobling gennem bilens levetid. Alle disse ting har en elbil ikke! Derfor er der langt færre elementer, der skal tjekkes igennem.

Oveni dét bruges bremserne ikke i samme omfang, da størstedelen af nedbremsninger foretages udelukkende af motorbremsning. Det betyder, at du slider mindre på bremserne, og bremseklodserne holder derfor længere, hvis du vedligeholder dem. Får du ikke smurt dine bremser, så går de nemlig hen og ruster. Ca. 50% af de bremser vi skifter på elbiler er ikke pga. slidtage, men fordi de er tæret (rustet) op/i stykker.

Elbilerne er bygget med langt færre mekaniske dele end en tilsvarende bil med forbrændingsmotor, hvorfor der er færre elementer, der skal vedligeholdes og serviceres. En stor del af servicet på en elbil består primært af tjek af alle de elektroniske sensorer og computere, der er i en elbil.

Elbil service

Hvad koster service på en elbil?

Elbil service

Lad os få tallene på bordet. Eftersom service på en elbil er noget mindre omfangsrigt end et service på en benzin- eller dieselbil, så afspejler det sig naturligvis også i prisen.

Prisen på et service på en elbil er typisk 20-50% billigere end en tilsvarende konventionel bil. Grunden til, at vi ikke kan give et præcist svar, er, at det selvfølgelig er forskelligt fra model til model – og hvorvidt man kan sammenligne deres servicepriser. Vi har fundet et par modeller, der både kommer som elbil og som konventionel bil og sammenlignet priserne, det kan du se her.

Hos Andersen & Martini har vi inddelt vores servicepriser til elbiler som henholdsvis "lille" og "stort" service - du kan se de konkrete priser her.

Kan jeg få en serviceaftale til en elbil?

Det korte svar var er: ja, det kan du godt! Og den gode nyhed er: det er væsentligt billigere end på en konventionel bil, fordi den ikke skal have udskiftet olie.

I videoen herunder fra vores elbil-webinar kan du høre vores elbil-eksperter fortælle, hvad forskellen i pris er.

Vi har taget to bilmodeller, der fås både som konventionel bil og som elbil og holdt serviceaftalepriserne op mod hinanden.

 Opel Corsa - årlig omkostning: 5.160 kr.
 Opel Corsa Electric - årlig omkostning: 3.948 kr.

Peugeot 2008 - årlig omkostning: 5.388 kr.
Peugeot E-2008 - årlig omkostning: 4.620 kr.

15-25% billigere i elbil-versionen i disse tilfælde.

(Tal fra juni 2024)

Hvilke serviceeftersyn tilbyder vi til elbiler?

Hos Andersen & Martini har vi serviceeftersyn til en lang række biler og behov. Vi tilbyder:

Autoriseret serviceeftersyn

Vi udfører autoriseret service på mærkerne:

Tesla Service

Selvom service ikke er et krav fra fabrikkens side for at opretholde garantien, så er det en rigtig god idé at holde din Tesla på toppen med et årligt vedligeholdelseseftersyn. Derfor tilbyder vi også vedligeholdelse af din Tesla i form af et serviceeftersyn.

Service på andre mærker

For andre mærker har vi inddelt vores servicepriser til elbiler som henholdsvis "lille" og "stort" service - se priserne her.

Det siger vores kunder om os

Det er utroligt vigtigt for Andersen & Martini, at du som kunde er tilfreds, når du besøger vores værksteder - naturligvis også i forbindelse med serviceeftersyn. Se hvad nogle af vores kunder siger om deres oplevelse med vores værksteder i videoerne nedenfor. 

"Jeg vil klart anbefale Andersen & Martini til andre"
Daniel Gutfeld

Jeg er rigtigt tilfreds pga. den høje kvalitet af servicearbejdet"
Klaus Grünbaum

"Min oplevelse af at komme hos Andersen & Martini er meget positiv"
Pernille Fabisak

Kontakt osUdfyld nedenstående og skriv evt. en besked omkring din henvendelse. Så vil vi komme tilbage til dig hurtigst muligt.

(hvis den er kendt)

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.