Flexleasing

En leasingaftale uden den høje registreringsafgift

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er kort fortalt en leasingform, der gør kørsel på danske nummerplader muligt uden betaling af den fulde danske registreringsafgift.

Ved flexleasing betales registreringsafgiften i stedet procentuelt i månedlige rater - beregnet ud fra den samlede vurderede fulde registreringsafgift.

Privat flexleasing giver dig bl.a. også mulighed for at lease en af de lækre luksusbiler, som du finder i vores eksklusive brugtvognsafdeling i Greve.

Søg biler her

Flexleasing - kort forklaret

Se videoen, hvor vores salgschef forklarer, hvad flexleasing er, og hvornår det kan betale sig. 

Hvordan foregår flexleasing?

I praksis foregår flexleasing ved, at leasingselskabet registreres som ejer af den pågældende bil, mens leasingtager registreres som bruger. I den forbindelse indbetaler brugeren/leasingtager et depositum på typisk 30% af bilens pris (uden registreringsafgift).

Derudover indbetales det forventede værditab i perioden, kontraktoprettelse, evt. satellitovervågning, samt 2 måneders leasingydelse i sikkerhedsstillelse.

Herefter behandles sagen hos SKAT, og bilen kan så indregistreres. Læs mere om SKATs regler for flexleasing HER

Flexleasing

Hvornår kan flexleasing betale sig?

En god tommelfinderregel er, at det kun giver mening at flexlease biler over 3 år og til en værdi på over 400.000 kr. Flexleasing er derfor en attraktiv måde at finansiere en mere eksklusiv brugt bil på.

Grunden til, at bilerne helst skal være +3 år, er, at biler under 3 år skal betale 1% registreringsafgift om måneden. Hvorimod biler over 3 år kun skal betale 0,5% i afgift. Derfor er det en rigtig god idé, at vente til bilen er 3 år.

Hvorfor kun på eksklusive biler med en værdi på over 400.000? Det er som nævnt kun en tommelfingerregel - du kan i teorien flexlease alle biler, men for at det skal være en god forretning for dig, er det nødvendigt, at en tilsvarende bil på fuld afgift, har et vist værditab.

Det skyldes, at der er omkostninger forbundet med at stifte og administrere en flexleasingaftale. Så for at opnå en nævneværdig besparelse, som overstiger disse udgifter, så er bilen nødt til at have et højt værditab, som vil overstige de totale omkostninger.

Se eksemplet nedenunder for at få et overblik. 

Medarbejder hos A&M der rådgiver om splitleasing

Fordele og ulemper ved flexleasing

Flexleasing lyder meget fordelagtigt, når man ser eksemplet ovenfor. Dog er det som tidligere nævnt ikke fordelagtigt for alle bilklasser.
Der er både fordele og 
ulemper ved flexleasing:

Ulemper
 • Du er som forbruger ikke beskyttet i samme grad ved flexleasing.
 • Der er normalt ingen garanti/reklamationsret.
 • Hvis den forventede restværdi og den faktiske restværdi ikke matcher, kommer der en ekstraregning (Det ville der også gøre, hvis du havde købt bilen).
 • Det koster penge at oprette og administrere en flexleasingaftale.
Fordele
 • For det første er der mindre kapitalbinding end ved køb af bil på fuld dansk registreringsafgift.
 • Der er lavere totalomkostninger i perioden (for biler typisk over 400.000 kr.).
 • Man er helt ufølsom over for ændringer i afgiften, fordi afgiften ikke er bundet i bilen.
 • Ved salg står bilen uden afgift og kan derfor sælges i hele verden – så der er mange flere købere til bilen.
 • Bilens værdi forsikres uden fuld afgift, så man har en væsentlig lavere forsikringspræmie.

Eksempel på flexleasing

Flexleasing kan give dig store besparelser – lad os tage et eksempel: Du vil gerne flexlease en BMW X5. Bilen er fra 2015 og koster 730.000 på fuld dansk registreringsafgift.

De estimerede totalomkostninger det første år vil være 180.000 kr. ved køb, men kun 130.000 kr. ved en flexleasingaftale – altså en markant forskel.

Og det gælder også ved andet og tredje år, hvor tallene ligger på hhv. 130.000-110.000 kr. og 105.000-90.000 kr. ved køb og flexleasing.

Den totale besparelse på en 3-årig periode er her 85.000 kr.

Køb vs. flexleasing illustration

Eksemplet er beregnet på baggrund af et årligt værditab på 20 procent. Leasing er beregnet ud fra finansieringsrente 3,5 procent. Køb er beregnet ud fra finansieringsrente 2,5 procent.

Hvorfor flexlease hos Andersen & Martini?

Vi er til for at gøre det sikkert, overskueligt og nemt for dig, så du får en god oplevelse med flexleasing. Og der er mange gode grund til at vælge Andersen & Martini, når du skal flexlease din bil:

 • Vi har et dedikeret team af flexleasing-eksperter, som er klar til at rådgive dig til en god oplevelse. Vores team ved ganske enkelt alt om flexleasing.
 • Vi har rent faktisk drømmebilerne stående i vores premium-afdeling i Greve, så du kan se og prøve bilen, inden du eventuelt beslutter dig for at flexlease.
 • Bilernes pris står skarpt i markedet, så du har en realistisk restværdi efter leasing.
 • Du kan bruge din nuværende bil som udbetaling.
 • Vi tilbyder garanti på bilen, som dækker skjulte fejl op til 100.000 kr.
 • Vi kan tilbyde en attraktiv kaskoforsikring.
 • Vi lader dig ikke i stikken og hjælper dig med at komme ud af aftalen igen. Derfor tilbyder vi Restværdisikring.

"Vores flexleasing biler gennemgår altid et omfattende sundhedstjek"

"Vi sælger kun biler, vi kan stå 100 procent inde for, og vores brugte luksusbiler til flexleasing får et sundhedstjek på 29 kritiske punkter, inden de sættes til salg"

Jonas Andersen, Salgschef
Jonas Andersen, Salgschef

Flexleasing - biler på lager

Stil spørgsmålUdfyld nedenstående og stil dit spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller ønsker rådgivning omkring dit bilkøb.

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.

Kontakt osUdfyld nedenstående og skriv evt. en besked omkring din henvendelse. Så vil vi komme tilbage til dig hurtigst muligt.

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.