Olieskift

Få skiftet olien og oliefilteret på din bil, så det ikke skader motoren

Derfor er olieskift vigtigt

Det er vigtigt, at din bils motor indeholder den rette mængde olie, da det ellers kan skade motoren.

Når man har sin bil til service, bliver olien altid skiftet, og det er der flere gode grunde til. Olien smører nemlig motoren og er med til at fjerne snavs og sod. Kører bilen på snavset, gammel olie, bliver motoren slidt og kan med tiden risikere at blive ødelagt. Det øgede slid fører også til højere brændstofforbrug, og på længere sigt kan olien blive til en stor klump slam, der kvæler motoren, så den ultimativt brænder sammen.

Bestil tid her

Priser på olieskift

Du kan vælge mellem 3 pakker afhængig af din bils alder og mærke:

Se priser på Opel, Peugeot, Kia og Fiat på biler ældre end 7 år her. Priserne er ved max. 4 liter påfyldning af ny olie, evt. yderligere olie skal selv betales.

Det får du med et olieskift fra A&M

Påfyldning af olie er ikke nok

Olieskift er nødvendigt, hvis du vil pleje og sikre motoren i bilen. Det er ikke nok at påfylde ny olie i ny og næ, hvis du vil have motoren til at køre optimalt. Et olieskift sikrer, at det snavs, olien har samlet, kommer ud, så den nye olie kan gøre sit job. Hvis man gentagne gange bliver ved med at fylde olie oven i den gamle, så bliver koncentrationen af snavs og forurening så stor til sidst, at den er ødelæggende for din motor.

Olieskift, oliefilterskift og grundig gennemgang af din bil

Andersen & Martini tilbyder olieskifte og oliefilterskifte i forbindelse med vores økonomiservice til alle bilmærker, der er 4 år eller ældre (dog ikke vores egne autoriserede mærker: opel, Peugeot, Kia og Fiat efter bilen er 7 år - se priser på disse her). Vælger du dette, får du lige lidt ekstra med i forbindelse med olieskift.

Du kan også vælge dette service, hvis din bil ikke er passet efter serviceplanen, eller du er i tvivl om, hvad der skal gøres. 

Du får:
 • Olieskift
 • Oliefilterskift
 • Tjek af din bil på min. 15 vitale punkter
 • A&M-stempel (økonomistempel) i servicebogen

  Tilkøb: vask og støvsugning 295.-

Bliv en del af klubben i Andersen & Martini

Vores loyale kunder er vores venner, og vi behandler vores venner godt. Tegner du en serviceaftale hos Andersen & Martini, så får du adgang til en lang række fordele:

 • Op til 15 % på værkstedsreparationer og -ydelser
 • Op til 10 gratis vaske om året
 • Fri kontrol af bilen f.eks. op til ferien
 • Attraktive add-ons og eksklusive tilbud
 • Mulighed for fri topup af motorolie, sprinklervæske, pæreskift m.m

94,9 % af A&M’s fordelskunder er ”tilfredse” eller ”meget tilfredse” med deres serviceaftale
(Intern undersøgelse baseret på 742 besvarelser fra A&M’s fordelskunder)

Hvilken olie passer til min bil? 

Olie til bilen

Alle bilproducenter anbefaler en speciel type olie til den enkelte bil. Hvis du gerne vil fylde olie på mellem serviceeftersynen, hvor olieskift er en del af pakken, er det vigtigt, at du vælger den rigtige motorolie for at få de bedste resultater med din bil. 

Der er to muligheder, når du skal finde ud af hvilken olie, der passer til din bil: 

1) Du kan tjekke instruktionsbogen på din bil. Der står typisk en godkendelsesnorm, som olien skal have, eller der står en henvisning til et “væskeskilt” i bilen, hvor godkendelsesnormerne står.

2) Du kan bruge en af de hjemmeside som for eksempel billigbilpleje.dk, hvor du ved hjælp af din nummerplade kan slå op, hvilken olie, din bil skal bruge. Mange olieproducenter - f.eks. Shell - tilbyder samme muligheder. 

Hvor meget olie skal der på min bil?

Det er vigtigt at have nok olie på bilen. Hvis man kører med for lidt olie, kan det i værste fald medføre at motorhavari. Derfor er det godt at tjekke selv engang imellem - især, hvis man har en ældre bil. Oliestanden bør ikke være under minimumsmærket på oliepinden.

Det er dog heller ikke godt at køre med for meget olie i motoren. Det forøger nemlig modstanden i motoren og skaber for megen varme. 

Bilens olielampe vil lyse, hvis oliestanden er kritisk lav (eller hvis olietrykket er for lavt). Men du kan selv let tjekke, om olieniveauet er, som det skal være, i din bil. Gør det gerne for hver 2-3 tankninger. 

Sådan kontrolleres oliestanden

 1. Parker bilen på et vandret underlag.
 2. Motoren skal være driftsvarm og derefter slukket i 2 minutter.
 3. Træk oliepinden op
 4. Tør oliepinden af og stik den helt ned igen. Tag den derefter op igen.
 5. På oliepindens flade stykke er der to streger (min. og max.). Oliestanden må ikke være under minimum.
 6. Skru dækslet til oliepåfyldning af og fyld olie på til omkring maksimum. 
Olietryk

Når din bil skal på værksted...

Garanti

På vores autoriserede værksteder er du sikret kvalitetsarbejde efter bilens forskrifter.

Mere info

Vejhjælp

Alle kan få brug for assistance ifb. med deres bil. Få vejhjælp med A&M.

 Mere info

Brug for lejebil?

Har du brug for en lejebil, når du skal undvære din bil? Læs mere om priser og forhold.

 Mere info

Stil et spørgsmålUdfyld nedenstående og stil dit spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til vores services eller ønsker rådgivning omkring din bils vedligeholdelse

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.

Kontakt osUdfyld nedenstående og skriv evt. en besked omkring din henvendelse. Så vil vi komme tilbage til dig hurtigst muligt.

(hvis den er kendt)

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.