Lambdasonde

Hvad er en lambdasonde? Hvorfor er den vigtig? Og hvad koster det at få udskiftet den? Få svar nedenfor.

Hvad er en lambdasonde?

Lambdasonden er en vigtig komponent i en moderne bil. Den justerer brændstofmængden, der sendes til motorens cylindrer ved at optimere forholdet mellem luft- og brændstof. Det gør den ved at sende data til bilens kontrolenhed, der justerer mængden af brændstof herefter, således at der heller ikke forurenes med højere CO² udledning end højst nødvendigt.

Har du problemer med lambdasonden, eller mistænker du det, så bør du læse videre nedenfor.

Book tid her

Priser på skift af lambdasonde

Lambdasonder er forskellige og afhænger af bilmærke, motortype og bilmodel. Nedenfor ser du nogle priseksempler, der kan give dig en fornemmelse af, hvilket prisleje du skal regne med. Priserne er inklusiv moms og montering.

For at få en pris på netop din bil, skal du blot anmode nedenfor.

Priseksempler

Model Pris
VW Up! 1,0 Move 60 HK 2013 2.116 kr.
VW Golf 1,2 TSI BMT Trendline 105 HK 2013 3.037 kr.
Nissan Qashqai 1,5 DCi Visia 110 HK 2016 1.915 kr.

Der kan forekomme varmetillæg ved afmontering. Vi benytter reservedele i OEM-kvalitet.

Hvorfor en lambdasonden vigtig?

Lambdasonden regulerer, hvor meget brændstof, der skal gennem motoren. Den justerer brændstoftilførslen, så bilen forurener mindst muligt. Dermed er det en vigtig del af en moderne bil, som helst skal forurene så lidt som muligt. 

Konsekvenser ved defekt lambdasonde
Konsekvenserne ved en defekt lambdasonde kan være ret omfattende, hvis man ikke får gjort noget ved det. En defekt kan nemlig smadre bilens katalysator, hvis lambdasonden ikke kan regulere, hvor meget brændstof der kommer igennem.

Det betyder nemlig, at der kommer uforbrændt brændstof igennem motoren og dermed gennem udstødningen, så katalysatoren går i stykker. Udgifterne vil som følge deraf naturligvis blive væsentligt større ved en reparation.

Kan man køre med en defekt lambdasonde?

Man man godt køre videre med en deffekt lambdasonde, men bilen vil formentlig tænde motorlampen og ofte gå i "nødprogram".

Det betyder, at bilen maksimalt kan tage et vist antal omdrejninger. På denne måde kan man køre til nærmeste værksted for at få diagnosticeret bilen. 

Hvornår skal lambdasonden skiftes?

Lambdasonden "lambdasensoren", som lambdasonden også kaldes, skal naturligvis skiftes, hvis der konstateres en defekt på den. Den gennemsnitlige levetid for lambdasonden er omkring 150.000 kørte kilometer. Levetiden kan dog være kortere afhængigt af forskellige udefrakommende faktorer, der kan beskadige sonden. Bl.a. kan lækager fra smøreolien eller kølevæsken i motorens forbrændingskammer skade lambdasonden.

Symptomer på en defekt lambdasonde

Hvis du bemærker nogle af nedenstående symptomer, anbefaler vi, at du kommer forbi A&M Budgetværksted, hvor vi kan teste, om fejlen kommer fra lambdasensoren, eller om problemet er noget andet:

  • Svækket motoreffekt ved acceleration
  • Bilen giver små ryk, når motoren starter
  • Væsentligt højere brændstofforbrug end normalt
Motorlampen lyser

Hvis der er en fejl på lambdasonden, vil motorens advarselslampe lyse på instrumentbordet. Så ovenstående symptomer kombineret med en tændt motorlampe vil give en god indikation om, at det kan være lambdasonden, den er gal med.

Det siger vores værkstedskunder om os

Hos Andersen & Martini sætter vi kunden i højsædet. Derfor er det meget vigtigt for os, at du er tilfreds, når du besøger vores værksteder.
Se, hvad nogle af vores kunder siger om deres oplevelse med vores værksteder, i videoen nedenfor. 

Bliv en del af klubben i Andersen & Martini

Vores loyale kunder er vores venner, og vi behandler vores venner godt. Tegner du en serviceaftale hos Andersen & Martini, så får du adgang til en lang række fordele:

  • Op til 15 % på værkstedsreparationer og -ydelser
  • Op til 10 gratis vaske om året
  • Fri kontrol af bilen f.eks. op til ferien
  • Attraktive add-ons og eksklusive tilbud
  • Mulighed for fri topup af motorolie, sprinklervæske, pæreskift m.m

94,9 % af A&M’s fordelskunder er ”tilfredse” eller ”meget tilfredse” med deres serviceaftale
(Intern undersøgelse baseret på 742 besvarelser fra A&M’s fordelskunder)

Når din bil skal på værksted...

Garanti

På vores autoriserede værksteder er du sikret kvalitetsarbejde efter bilens forskrifter.

Mere info

Vejhjælp

Alle kan få brug for assistance ifb. med deres bil. Få vejhjælp med A&M.

 Mere info

Brug for lejebil?

Har du brug for en lejebil, når du skal undvære din bil? Læs mere om priser og forhold.

 Mere info

Stil et spørgsmålUdfyld nedenstående og stil dit spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til vores services eller ønsker rådgivning omkring din bils vedligeholdelse

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.

Kontakt osUdfyld nedenstående og skriv evt. en besked omkring din henvendelse. Så vil vi komme tilbage til dig hurtigst muligt.

(hvis den er kendt)

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.

Spørg om prisUdfyld nedenstående og skriv lidt omkring opgaven. Så vil vi komme tilbage til dig hurtigst muligt med en pris ud fra din beskrivelse.

(hvis den er kendt)

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.