Aircondition Service

Undgå bakterier, skimmelsvamp og dårlig lugt i din bils airconditionanlæg.

A/C service og rens af dit klimaanlæg

Et velfungerende ventilationssystem er guld værd, når frost og dug på indersiden af ruderne skal fjernes eller bilen skal nedkøles.

Et aircondition- eller klimaanlæg giver ikke kun et behageligt indeklima, det forebygger også mug og skimmeldannelse - især om vinteren, hvor der er store temperaturudsving i bilen. Det er nødvendigt at få service af dit airconditionanlæg, hver 2-3. år hvis du gerne vil have det fungerer optimalt.

Fordelene kan opsummeres således:

 • Reduceret risiko for nedslidning = forlænget levetid på anlægget
 • Fuld udnyttelse af anlægget = mindre brændstofforbrug
 • Minimere antallet af bakterier, som kan fremkalde f.eks. allergi, lugtgener, snue eller sygdomme

Bestil tid her

Priser på aircondition pakker

Du kan vælge mellem 3 pakker:

Det får du med et aircondition service fra A&M

Dit klimaanlæg eller airconditionanlæg har brug for at blive efterset og rengjort regelmæssigt, samt få påfyldt kølermiddel. Med et aircondition service fra A&M holder du dit klimaanlæg vedlige.

Du får bl.a. følgende med et fuldt aircon-service + rens:

 • Bakterier, svamp og andre skadelige mikroorganismer fjernes.
 • Kontrol at rør, tilslutninger, samlinger og blæser.
 • Pollen, fugt og nikotin fjernes.
 • Ubehagelig lugt fra klimaanlæg fjernes.
 • Påfyldning af kølemiddel (op til 200 gram) gælder også nyere kølemiddel af typen R1234yf
 • Tilsat sporingsvæske i kølemiddel
 • Skift af kompressorolie

Med kemisk rens af ventilationssystem (ventilationsrens) rengør vi luftdyser og kanaler med vores specialværktøjer - så er du sikret ren luft i kabinen og et optimalt fungerende ventilations-anlæg! Vi gør opmærksom på at aircondition service ikke er til airconditionanlæg, der er gået i stykker. Til det skal du bestille en tid til reparation af anlægget.

OBS: vores A/C service er inkl. 200 gram kølemiddel, herefter koster kølemiddel 2 kr./g. Mængden, der er nødvendig, afhænger meget af, hvor stort og brugt ventilationsanlægget er.Typisk indeholder et køleanlæg mellem 500-700 g kølemiddel, og biler taber ca. 10 % om året.

Det siger vores kunder om os

Hos Andersen & Martini sætter vi kunden i højsædet. Derfor er det utroligt vigtigt, at DU er tilfreds, når du besøger vores værksteder.
Se hvad nogle af vores kunder siger om deres oplevelse med vores værksteder nedenfor. 

Hvorfor er aircondition service vigtigt?

Der er flere gode grunde til at få tjekket din bils aircondition eller klimaanlæg og få udført en A/C-rens . For det første taber et almindeligt aircondition-/klimanlæg ca. 10% af sit kølemiddel hvert år. Det er helt normalt, men det medfører forringet køleeffekt og kan på længere sigt give risiko for skade på kompressoren eller udtørring. Et service af dit aircondtionanlæg er ikke inkluderet i et almindeligt service jf. fabrikkens forskrifter, og derfor bliver det ofte forsømt. Vi anbefaler et aircondtion service ca. hvert 2.-3. år afhængig af brugen og hvor meget du kører.

Kølemidlet kører nemlig rundt sammen med olie, der skal sørge for at smøre pakninger og kompressoren. Hvis ikke kompressoren bliver smurt ordentligt, kan den gå i stykker, og det vil formentlig resultere i en dyr reparation af dit aircondition- eller klimaanlæg. 

Samtidig har en aircondition rens den fordel, at man fjerne bakterier og skimmelsvamp fra bilens ventilationsanlæg. Dermed er en aircondition rens med til at holde din bil ren og vellugtende indvendigt.

Vælger du A/C-rens og service af aircondition- eller klimaanlægget, er du sikker på at have et både rent og velfungerende ventilationsanlæg, og derfor anbefaler vi, at du vælger denne løsning.

Medarbejder udfører airconditionservice

Reparation af aircondition / klimaanlæg

Der kan være situationer, hvor et service af aircondition- eller klimaanlægget ikke er nok til at få dit ventilationanlæg op at køre igen. Det kan være, at der er vitale funktioner, der er gået i stykker og som skal udskiftes, og så er man nødt til at foretage en reparation / udskiftning af dele, som kan være mere omfattende.

Hvis det skulle ske, at dit airconditionanlæg eller klimaanlæg går i stykker, kan vi naturligvis også hjælpe dig med at reparere det. Nogle gange kan vi komme med et skøn på, hvad det vil koste, og andre gange så er det umuligt, da der kan være mange forskellige scenarier.

Omfanget af reparationen og dermed prisen afhænger nemlig af bilmærke, model og årsag  - men hos Andersen & Martini kan du altid forvente rimelige priser

Klik på "Få pris på reparation", hvis du ønsker et skøn på en reparation. 

Bliv en del af klubben i Andersen & Martini

Vores loyale kunder er vores venner, og vi behandler vores venner godt. Tegner du en serviceaftale hos Andersen & Martini, så får du adgang til en lang række fordele:

 • Op til 15 % på værkstedsreparationer og -ydelser
 • Op til 10 gratis vaske om året
 • Fri kontrol af bilen f.eks. op til ferien
 • Attraktive add-ons og eksklusive tilbud
 • Mulighed for fri topup af motorolie, sprinklervæske, pæreskift m.m

94,9 % af A&M’s fordelskunder er ”tilfredse” eller ”meget tilfredse” med deres serviceaftale
(Intern undersøgelse baseret på 742 besvarelser fra A&M’s fordelskunder)

FAQ Aircondition service

 • Et aircondition service er ikke med i det ordinære service jf. fabrikkens forskrifter, og derfor bliver det ofte forsømt. Det resulterer ofte i, at der er et tab af kølemiddel, som nedsætter effektiviteten af din køling i kabinen og benytter ekstra brændstof. Det gør måske også, at anlægget ikke regulerer sig lige så hurtigt, eller det kan være, at du har svært ved at få duggen af ruden en våd vinterdag.

  Det er utrolig vigtigt, at man får renset anlægget og får fyldt kølemiddel op, især på el og plug-in hybridbiler, som jo benytter køling fra airconditionanlægget til at nedkøle batteriet for maksimal rækkevidde/ydeevne. Det betyder derfor også noget for din direkte brændstofeffektivitet, hvis du kører i sådan en type bil.

 • Der er ingen faste intervaller for, hvornår klimaanlægget eller airconditionsystemet skal have service. Det afhænger af, hvor meget og hvordan du bruger klimaanlægget. Et fuldt funktionsdygtigt klimaanlæg bør dog være i stand til at arbejde vedligeholdelsesfrit i et par år og ofte også længere.

  Men der kan ske det, at kølemidlet kan sive ud, og derfor vil det være fornuftigt at genopfylde kølemiddel inden for de normale serviceintervaller. Det er ikke noget, som hører med til de ordinære services fra fabrikanten, og derfor er det vigtigt, at man husker at få bestilt et aircondition service min. en gang hver 3. år.

 • Hos Andersen & Martini kan du få et aircondition service for 995 kr. (inkl. 200 g. kølemiddel). Et komplet service inkl. kemisk rens af ventilationssystem og opfriskning af kabinen koster 1.245 kr. Vil du bare have en ventilationsrens (kemisk rens af ventilationssystem og opfriskning af kabinen), står dette til 295 kr. Ventilationsrens anbefales ikke alene, hvis du oplever problemer eller nedsat ydeevne, da der ofte er noget mere galt.

 • De mest almindelige gener, der opstår ved et airconditionanlæg, der ikke bliver vedligeholdt, er: støj, bakterieudvikling, dårlig lugt, forurening af kabinen, ineffektiv forrudeblæser.

 • Hvis mængden af kølemiddel i dit aircondition- eller klimaanlæg bliver for lav, vil det påvirke anlæggets ydeevne i større eller mindre grad. Om vinteren vil det blandt andet medføre kondens på forruden. Om sommeren vil manglen af kølemiddel bevirke, at kølefunktionen bliver forringet. Hvis anlægget løber helt tør for kølemiddel, vil det blive ødelagt med tiden. Derfor er det vigtigt at få lavet et eftersyn regelmæssigt på anlægget.

 • Forskellen på et klima- og et airconditionanlæg er graden af indstilling af den rigtige temperatur. Et fuldautomatisk klimaanlæg regulerer selv temperaturen via følere og sensorer, efter dit ønske. Så hvis du sætter temperaturen på 22 grader, sørger systemet for at holde denne temperatur i kabinen. Et airconditionanlæg er derimod ofte ikke udstyret med sensorer, der kan måle kabinens temperatur. Derfor må man selv regulere, hvor meget anlægget skal køle eller varme via en knap fra f.eks. styrke 1-5.

Når din bil skal på værksted...

Garanti

På vores autoriserede værksteder er du sikret kvalitetsarbejde efter bilens forskrifter.

Mere info

Vejhjælp

Alle kan få brug for assistance ifb. med deres bil. Få vejhjælp med A&M.

 Mere info

Brug for lejebil?

Har du brug for en lejebil, når du skal undvære din bil? Læs mere om priser og forhold.

 Mere info

Stil et spørgsmålUdfyld nedenstående og stil dit spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til vores services eller ønsker rådgivning omkring din bils vedligeholdelse

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.

Kontakt osUdfyld nedenstående og skriv evt. en besked omkring din henvendelse. Så vil vi komme tilbage til dig hurtigst muligt.

(hvis den er kendt)

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.

Spørg om prisUdfyld nedenstående og skriv lidt omkring opgaven. Så vil vi komme tilbage til dig hurtigst muligt med en pris ud fra din beskrivelse.

(hvis den er kendt)

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.