5 årsager til at stationcar er den ultimative familiebil!

Stationcars er store og rummelige. Det er en praktisk biltype, som har plads til lidt af hvert; en tur i IKEA, når hunden skal med på tur, når I tager på kør-selv-ferie – der er altid plads til bagagen.

Du skal altså vælge en stationcar, hvis du leder efter en bil, der:

  • Er en god og rummelig familiebil
  • Har masser af komfort
  • Har høj sikkerhed
  • Kører godt og stabilt på længere ture
  • Fås med meget udstyr og i mange prisklasser

3 bedst sælgende stationcars

Vi har samlet tre af danskernes mest populære stationscars

Opel Insignia ST

Opel Inisgnia

KIA Ceed SW

kia ceed

Peugeot 308 SW

peugeot

Værd at vide inden du køber en stationcar

En stationcar er ikke længere en kedelig familiebil – tværtimod er mange bilentusiaster begyndt at gå over til stationcars, da bilfabrikanterne har uppet deres game og udviklet nogle top-notch biler med et skarpt og moderne look.

Udover det udvendige design, er indvendig komfort i højsæde på den smarte familiebil. Med ergonomiske sæder og særdeles god rummelighed egner denne biltype sig perfekt til alt lige fra den daglige tur på/fra arbejde til den lange bilferie ned til sydens varme.

Opel insignia stationcar værd at vide inden du køber en stationcar

kia optima

Fås i mange prisklasser

Stationcars fås som mulighed i biler i den lille mellemklasse (Astra-klassen), som også kaldes C-segmentet og helt op til F-segmentet, som er store luksusbiler. Det vil sige at udvalget af stationcars/station wagons/sports tourers er forholdsvis stort. Du kan altså både få stationcars i den billige ende og i den helt dyre luksusklasse. Det er derfor næsten altid muligt at finde en stationcar, der opfylder dine behov og passer til din økonomiske situation.

Den fås i så mange udgaver og benyttes dermed til så mange formål, at det ikke kun er blandt familier, at den er super populær.

Fremragende køreegenskaber

Fordi stationcars er ”bygget” ovenpå et allerede eksisterende chassis, så er det den variation af rummelige familiebiler, som oftest har de bedste køreegenskaber.

Da andre typer af familiebiler er større og derved mere klodset, fremhæver stationcars sig ved, at de ligger godt på vejen og giver en fremragende køreoplevelse.

stationcar

Kært barn har mange navne

…stationcars er ingen undtagelse og hver bilproducent har deres egen betegnelse for denne variant. På engelsk hedder de Estate, Audi kalder dem Avant, BMW kalder dem Touring, Opel kalder dem Sports Tourer (ST), KIA kalder dem Sportswagon (SW) og Peugeot kalder dem Station Wagon (SW).

Bilproducenter skifter jævnligt til nye navne for at skille sig ud fra mængden - ja, der er ingen der siger at det skal være let.

  • Stationcar
  • Sports Tourer (ST)
  • Sportswagon (SW)
  • Station Wagon (SW)

opel astra

Opel Insignia station car

En stationcar er per definition

...ikke et segment, men en variant af en bilmodel. Ligesom det er muligt at vælge mellem både 3- og 5-dørs, kan man også vælge, om man ønsker bilen som hatchback, sedan eller som stationcar udgave.

Da stationcarudgaven af en bil er et tilvalg på større biltyper, så resulterer det i, at hver bilmærke ofte har flere forskellige stationcars at vælge imellem, mens de ofte kun har én bil i hvert segment (f.eks. Opel Astra ST og Opel Insignia ST).

Stationcarvarianten er ofte bygget ud fra en hatchback/sedan, men er en længere udgave med større bagagerum og bagklap med et vindue i.

Stationcars på lager netop nu

Dine prisalarmer hos Andersen og Martini

Dine prisalarmer hos Andersen & Martini