Mikrobil

Mikrobilen er et fornuftigt økonomisk valg, som kan bringe dig fra A til B.

7 grunde til at vælge en mikrobil

Når det kommer til biler, har vi alle forskellige behov. For at gøre det lidt lettere, har vi lavet en gennemgang af mikrobilen.

Mikrobilen er oplagt for dig, hvis du kan svare ja til mindst 5 ud af de 7 punkter nedenfor:

 1. Bor og færdes i byen
 2. Ønsker en fabriksny bil til billige penge
 3. Hyppigere kører kortere ture
 4. Ikke har behov for meget plads
 5. Ønsker minimale anskaffelses- og driftsomkostninger
 6. Ikke i overvejende grad kører motorvej
 7. Ønsker en sekundær bil

Vores bedømmelse

Bedømmelse af mikrobil på motorvej, bykørsel, økonomi, rummelighed og sikkerhed

2 bedst sælgende mikrobiler

Vi har samlet 2 af de mest populære mikrobiler, der ligger blandt danskernes top 5. 

KIA Picanto

Ny mikrobil KIA Picanto

Peugeot 108

Peugeot 108 Mikrobil

Hvad er en mikrobil?

Mikrobilen aka ’bybilen’ er en af Danmarks mest populære klasser og går under kategorien ”segment A”, der består af de mindste biler og er en klasse under minibiler. Mikrobilen kører langt på literen og byder altså på en fantastisk brændstoføkonomi og er desuden ekstremt billig at købe fra ny. Kort sagt kan den beskrives som en som en praktisk, lille og økonomisk bil.

Opel KARL mikrobil bybil

Fordele vs. begrænsninger ved en mikrobil

Fordele Begrænsninger
 • Ultimativ bybil
 • Billig fabriksny bil
 • Lav afgift
 • Kører langt på literen
 • Billig i drift og reparation
 • Begrænset bagagerumsplads
 • Ikke ideel på motorvejen
 • Mindre komfort
 • Vindstød kan mærkes
 • Støj i kabinen
 • Ikke optimal familiebil

Fordele ved mikrobiler

Mikrobilerne fås ofte for under 100.000 kr. fra nye, de kører ekstremt langt på literen og er yderst billige i månedlige udgifter.

Langt på literen
Størstedelen af bilerne i klassen kører langt på literen og ligger som ofte over 20 km/l. De fleste er udstyret med en 1.0 L motor og har en gennemsnitlig topfart på 150 km/t.

God bybil med lækkert design
Små parkeringspladser er ikke længere en udfordring – den kan være alle steder! Og det er en leg, at få den manøvreret ind på plads. Det er derfor en oplagt bybil, der smyger sig om de skarpe hjørner og sniger sig ind, hvor de andre ikke kan være. Derudover har de fleste mikrobiler et skarpt og moderne design, der på trods af den lille størrelse har masser af karakter.

Økonomi
Ønsker man en fabriksny bil, men har ikke de dybeste lommer, er mikrobilen ganske fordelagtig, da mikrobilerne er så billige fra fabrikken af og afgiften på dem er er forsvindende lav. Da efterspørgslen er stor, så er der heller ikke mange penge at spare på de brugte. Derfor kan det altid bedst betale sig at købe en ny – så får du også fuld garanti med i købet, og kan skræddersy bilen efter dine behov.

Mikrobil bybil KARL Picanto 108

Mikrobil bybil KARL Picanto 108

Begrænsninger ved mikrobiler

Begrænset med plads
De små og prisvenlige biler er naturligvis ikke for alle, og for en børnefamilie er klassen måske ikke det oplagte valg. En mikrobil er, som navnet indikerer, en meget lille bil, der typisk er 3,5 – 3,6 meter kort. Derfor er den ikke oplagt, hvis der skal være plads til en barnevogn i bagagerummet, eller når turen går til IKEA og det nye skab lige skal klemmes ind i bilen. Hvis plads er en vigtig parameter, så er det altså værd at overveje en større klasse.

Sikkerheden forbedret - dog ikke den bedste
Et af de store spørgsmål, når det kommer til de små biler, er sikkerhed. Dertil kan siges, at sikkerheden i de helt små biler har ændret sig markant de seneste år og langt de fleste mikrobiler klarer sig rigtig pænt i Euro NCAP’s sikkerhedtests.  Dog skal det siges at sikkerheden i de større biler altid vil være bedre.

Ikke nogen motorvejsracer
Mikrobilen er skabt til bylivet og scorer toppoint, når det gælder smidighed og små parkeringspladser, men en mikrobil er på ingen måde en motorvejsracer. Da denne type bil ikke er designet til motorvejskørsel betyder det alt andet lige, at den larmer mere end de større biler, når den kommer op i fart. Komforten i bilen er dertil heller ikke noget at prale af, når bilen rammer topfarten. Selve støjen kan dog reduceres markant med en støjdæmpende behandling.

Mikrobiler på lager netop nu

Dine prisalarmer hos Andersen og Martini

Dine prisalarmer hos Andersen & Martini