Ladeløsning til din nye elbil
Med en ladeløsning fra Clever får du markedets bedste priser. Se hvor billigt det er for dig nedenfor
Nem hjemmeopladning
Clever tilbyder både et refusionsabonnement og et fast-pris abonnement - begge løsninger har markedets skarpeste priser.
Det er dit kørsels- og opladningsbehov, opladningsmuligheder samt præference til at eje eller leje din ladestander, der afgør hvilken løsning der er den rette for dig. Ligegyldigt hvad du vælger, kan du være sikker på at få en ladeløsning af højeste kvalitet med til din spritnye elbil.
En elbil er nyt territorie for de fleste, så derfor har vi illustreret alt du skal vide om de to løsninger herunder. Både hvad løsningerne koster og beregninger, der viser hvilken løsning der bedst kan betale sig afhængigt af dit kørselsbehov. Se også vores FAQ-sektion her.
Få personlig rådgivningBliv klogere på prisudviklingen på elbiler
Deltag i vores webinar "Prisen på elbiler 2024/25" den 25. september kl. 20-21. Tilmeld dig HER.
Clever ladeløsninger
Når du køber en elbil hos A&M, anbefaler vi en ladeløsning fra Clever. Du kan enten vælge refusionsabonnementet Clever Box, eller fast-pris abonnementet Clever One. Herunder kan du se hvad de to abonnementstyper indeholder.
Elbiler
Hybridbiler
Clever Box
Serviceaftalen udbydes af Clever A/S. 14 dages fortrydelsesret. Forudsætter BS-betaling. Læs mere: clever.dk/vilkaar. Mindstepris i bindingsper. (2 mdr.): 9.197 kr. Krav til installation v. udskiftning: Clever.dk/udskift-ladeboks
Clever One
Ladeløsningen udbydes af Clever A/S. 14 dages fortrydelsesret. Forudsætter BS-betaling. Læs mere: clever.dk/vilkaar. Mindstepris i bindingsper. (6 mdr.): 6 x abonnementspris + 6 x energitillæg + evt. installation. Installation: clever.dk/installation. Krav til installation v. udskiftning: Clever.dk/udskift-ladeboks. Evt. energitillæg: Hvis indkøbsprisen på el overstiger 0,89 kr./kWh, pålægges et variabelt energitillæg den pågældende måned. Læs mere på clever.dk/energitillaeg. Tilbagebetaling: Fastsættes ud fra den gennemsnitlige strømpris mellem kl. 23-06 i måneden. Læs mere på clever.dk/tilbagebetaling
Hvilket abonnement passer til dit kørselsbehov?
Vi har sammenlignet de to Clever-løsninger op mod hinanden og lavet en beregning på, hvor hurtigt at det tjener sig ind at eje sin ladestander (Clever Box) i stedet for at leje den (Clever One).
Som det kan ses af nedenstående illustration, vil refusionsabonnementet (Clever Box), på trods af en højere installationspris, "tjene" sig ind efter kort tid, selv hvis du kører mange kilometer. Vi har taget udgangspunkt i et kørselsbehov på 15.000 km., hvor Clever Box allerede efter et år giver bedst mening. Vi har imidlertid også markeret break-even punkterne for et kørselsbehov på henholdsvis 25.000 og 50.000 km, hvor det også kan ses at man ikke skal lang tid hen, før at Clever Box også her tjener sig hjem.
Forudsætninger for beregning:
Estimeret 1.000 kWh for hver 5.000 km. kørt. Elpris: 1,37 kr. Clever Box refusionssats: 0,87 kr. pr. kWh. Clever One refusionssats: 1,37 kr. pr. kWh (gns. for januar-oktober 2023). Clever Box abonnement: 99 kr./md. Clever One abonnement: 799 kr./md. Clever Box-installation: 8.999 kr. Clever One-installation: 2.499 kr.
Disse installationspriser er kun mulige via A&M. Ekstraomkostninger til installation kan forekomme. Tal er indhentet af A&M i november 2023. Der tages forbehold for trykfejl og efterfølgende prisjusteringer. Dispositioner foretaget ud fra ovenstående er på eget ansvar.
Abonnement når du oplader ude?
Har du kun mulighed for at lade din bil på de offentlige ladestandere, er det relevant at kigge på om det giver mening at købe et abonnement eller blot betale pr. gang du oplader. Vi har sammenlignet de to muligheder herunder samt lavet en beregning på, hvornår det giver mening at købe et abonnement.
Som det kan ses af nedenstående illustration, er det billigst med et abonnement hvis du kører mere end 12.000 km. om året.
Forudsætninger for beregning:
Estimeret 1.000 kWh for hver 5.000 km. kørt. Elpris: 4 kr. (ved køb af abonnement, kan du opnå billigere priser hos de enkelte udbydere). Abonnementspris (Clever One): 799 kr./md.
Tal er indhentet af A&M i november 2023. Der tages forbehold for trykfejl og efterfølgende prisjusteringer. Dispositioner foretaget ud fra ovenstående er på eget ansvar.
Hvordan foregår installation af ladestanderen?
Ved installation af din nye ladestander, er det vigtigt at benytte en elinstallation, som er dedikeret elbilen. Dvs. en løsning der er separat fra resten af boligens strømforsyning. Dette sikrer, at opladningen af din elbil ikke påvirker elinstallationerne i resten af boligen, ligesom det ikke vil påvirke opladningen af elbilen, hvis boligens HPFI-afbryder slår fra. Læs mere om installation og hvad en standardinstallation indeholder.
Når du lejer eller køber en ladestander hos Clever, står deres elektrikere altid for installationen hjemme hos dig.
Hvordan fungerer refusion af elafgiften?
Vælger du Clever Box og dermed refusionsabonnementet, får du tilbagebetalt elafgiften. Normalt betaler du en afgift pr. kWh strøm, du bruger til at oplade bilen, men med refusionsordningen kan du få tilbagebetalt en del af den afgift, du betaler for at oplade din bil.
Clever sørger for det hele i forhold til refusion og sender pengene retur til dig. Du skal ikke engang oplyse, hvor mange kWh du har opladet, da Clever allerede kan se dette via en måler på installationen, der registrerer den mængde strøm, du bruger til at oplade din elbil. Læs mere om refusion.
Hvordan fungerer tilbagebetaling?
Vælger du Clever One med ladestander derhjemme og dermed fast-pris abonnementet, får du tilbagebetalt den strøm du bruger til at oplade din bil. Det kaldes tilbagebetaling, fordi du i første omgang selv lægger ud for strømmen til opladning, da denne er tilsluttet din egen eltavle. Tilbagebetalingen regnes ud ved at gange dit forbrug (antal kWh opladet) med månedens tilbagebetalingssats. Tilbagebetalingssatsen udregnes som et gennemsnit af elprisen i tidsrummet kl. 23-06 i den konkrete måned, baseret på spotprisen i Danmark inkl. tariffer, transport og afgifter.
Du skal ikke gøre noget - Clever klarer alt omkring tilbagebetalingen helt automatisk. Ladeboksen har nemlig en indbygget måler, der registrerer mængden af strøm anvendt til opladning og sender denne opgørelse videre til Clever. Tilbagebetalingen trækkes herefter fra din næste regning, som du modtager i slutningen af den efterfølgende måned. Læs mere om aktuelle tilbagebetalingssatser på clever.dk/vaerd-at-vide/tilbagebetaling.
Oplad din bil på de billigste tidspunkter
Elpriserne svinger meget i løbet af et døgn. Derfor kan der være rigtig stor forskel på, hvad det koster at oplade din bil, afhængig af hvornår på døgnet, du oplader din bil. Priserne er oftest markant lavere om natten, hvor der er mindre efterspørgsel på strømmen. Mellem kl. 17-20 er elpriserne særligt høje, da det er her størstedelen af os vasker tøj, bruger ovnen eller komfuret til madlavning osv. – altså aktiviteter der øger efterspørgslen på strøm og dermed får elpriserne til at stige. Det er ikke unormalt, hvis strømmen koster op imod 2-3 gange mere på spidsbelastede tidspunkter.
Heldigvis kan du hos Clever benytte dig af konceptet ”Intelligent opladning”, der sørger for at din elbil oplader på det billigste tidspunkt. Ved brug af intelligent opladning, vil din bil ikke begynde opladning med det samme, men starte der hvor du har indstillet den til. Det kunne eksempelvis være kl. 01. Det kan spare dig for rigtigt mange penge i det lange løb.
Bemærk at dette kun gælder opladning hjemme, da de offentlige ladestandere selvfølgelig er lavet til her-og-nu-opladning, så flest mulige mennesker kan få gavn af dem. Læs mere om aktivering af intelligent opladning på clever.dk/io-app-guide.
Danmarks største ladenetværk
Vælger du Clever One, får du gavn af Danmarks suverænt største ladenetværk, som vokser dag for dag. I skrivende stund (april 2024), kan du finde over 35.000 ladepunkter rundt omkring i Danmark. Det betyder, at der altså er rig mulighed for at finde en ladestander nær dig.
Udover de alm. ladepunkter, har Clever også over 900 lynladepunkter. På Clever One betaler du ikke ekstra, når du lader på lynladestationerne. Både de alm. ladepunkter og lynladepunkter er nemlig inkluderet i abonnementet! Har du Clever Box, får du 1 kr. rabat pr. kWh på ladenetværket. Find alle Clevers ladepunkter på clever.dk/ladekort.
Elbiler på lager til levering
FAQ ladeløsning
-
Det afhænger naturligvis meget af din ladeløsning, din pris på strøm, om du har et abonnement på refusion og hvor meget du kører. I de fleste tilfælde vil en ladeløsning hjemme med refusionsaftale være billigst.
Derudover skal man huske at lade om natten, hvor strømmen er billigst, hvis ikke man har en fast pris på sin strøm. Har man en varmepumpe, så får man refusion i forvejen, og du skal derfor blot have sat en ladestander op.
Vi har sammenlignet Clevers ladeløsninger, hvor du kan se forskellen på den årlige pris og hvornår det ene tjener sig ind fremfor det andet. Se priserne her.
-
Nej, det er slet ikke noget problem. Ladeboksen fungerer i alt slags vejr.
-
Der er mange gode tips på dette område. De bedste og mest simple må nok være at huske at forvame bilen lige inden, man skal afsted, imens bilen stadig oplader. Det sparer dermed en del på strømmen på batteriet, når man kører afsted, fordi bilen ikke skal bruge energi på at varme op. Ellers så er det en god idé ikke at køre for meget over 100 km/t på motorveje, da strømmen også brændes hurtigere ved rigtig høje hastigheder.
-
I forhold til slidtage på batteriet, så er vores anbefaling, at du i det daglige lader bilen imellem intervallet 10-80 %. På den måde undgår du at lade de første og sidste procent, som belaster batteriet en smule mere. Det kan dog være praktisk at lade bilen fuldt op, når du skal på langtur.
I videoen herunder fra vores elbil-webinar, kan du høre mere omkring hvordan du bør oplade din elbil.
-
Der er mange skrøner på dette område, og derfor skriver producenterne af bilerne også forskellige ting. Det er dog bedre at oplade via en ladeboks (vekselstrøm) end at anvende f.eks. en hurtiglader (jævnstrøm), da opladningen ved hjemmeopladning er langsommere, og derfor ikke belaster så hårdt på batteriet. Du skal dog ikke være nervøs for at benytte hurtigladeren, når du skal på langtur.
-
Clever tilbyder 2 forskellige løsninger, hvor deres standardinstallation koster hhv. 8.999 kr. ved køb og 2.499 kr. ved leje. Der kan komme ekstraomkostninger til installation ved længere kabelføring, gravearbejde mm. 9 ud af 10 kunder kan imidlertid klare sig med en standardinstallation.
-
Man kan bruge Clevers ladeløsning på alle biler der understøtter opladning via Type-2 ladekabel (hvilket er en standard for el/PHEV biler i Europa).
-
Ja, det vil oftest være billigere, når du lader via din egen ladestander og får refusion. Derudover behøver du ikke at lede efter en ledig stander for at kunne oplade din bil. Valget mellem egen ladestander eller offentlig ladestander er ofte ikke et økonomisk spørgsmål, men et spørgsmål om hvad de lokale muligheder er. Dem der vælger offentlige ladestandere er ofte folk i lejlighed eller andre, hvor installation af en hjemmelader vil være meget dyr eller sågar umulig.
-
Man kan ikke få to udtag på samme boks fra Clever, men der kan installeres en ny ladeboks i forlængelse af den originale installation. Her ville ladeboksen selv balancere strømmen imellem sig, så du derved kan få mere ud af din elinstallation.