Ladeløsning til din nye elbil
Med en Norlys ladeløsning får du markedets bedste priser. Se hvor billigt det er for dig nedenfor
Nem hjemmeopladning
Norlys' alt-i-én løsning er designet til at give tryghed og sikkerhed. Da en elbil er nyt territorie for de fleste, har de skåret løsningen helt ned, så den er enkel og let at forstå. Du kan være sikker på at få en ladeløsning af højeste kvalitet med til din spritnye elbil. Og hvad der er endnu bedre er, at du selv ejer løsningen, og der er ingen skjulte gebyrer, bindingsperioder eller uoverskuelige abonnementer. Du betaler for dit forbrug, og Norlys håndterer alt andet.
Nedenfor kan du se hvad deres løsning koster, og vi har ligeledes lavet en beregning, der viser hvilken løsning der bedst kan betale sig afhængigt af dit kørselsbehov. Se også vores FAQ-sektion her.
Få personlig rådgivningNorlys er billigst ved kørsel op til 25.000 km./år
Vi har sammenlignet Norlys’ løsning med Clevers hjemmelader-løsning. I nedenstående eksempel kan du se forskellen på den årlige pris ved forskellige antal årlige kørte km. Her sammenlignes en aftale, hvor man betaler for sit forbrug på opladning med et fast-pris abonnement.

I ovenstående eksempel ses det, at hvis man kører op til 25.000 km. om året, så kan det bedst betale sig med en løsning som Norlys, hvor man betaler efter forbrug i stedet for en fast pris.
Forudsætninger for beregning (ekskl. ladestander-installation):
Estimeret 3.000 kWh ved et kørselsbehov på 15.000 km. og 6.000 kWh ved 30.000 km. Elpris: 2 kr. Transport/afgift: 0,39 kr./kWh, Norlys refusion: 0,87 kr. pr. kWh. Clever refusion: 2,12 kr. pr. kWh (gns. for nov. 2022, dec. 2022 og jan. 2023). Norlys- og Clever-priser (hjemmelader) forudsætter at du har/skifter til en elaftale hos dem.
Vi har taget udgangspunkt i den årlige pris ekskl. installation af ladestander. Ekstraomkostninger vil forekomme hertil, hvis du ikke har ladestanderen i forvejen. Se næste afsnit hvor vi har medtaget ladestander-installation i beregningen. Tal er indhentet af A&M i februar 2023. Der tages forbehold for trykfejl og efterfølgende prisjusteringer. Dispositioner foretaget ud fra ovenstående er på eget ansvar.
Hvad koster det at oplade din elbil?
Har du mulighed for at få installeret en ladeboks derhjemme, anbefaler vi en ladeløsning fra Norlys. Hos Norlys kan du selv vælge om du vil leje eller eje din Norlys ladeboks. Køber du den direkte hos Andersen & Martini, får du samtidig nogle endnu bedre priser.
Spar 3.000 kr. med en godkendt elinstallation
Har du allerede en ladeboks installeret fra en anden udbyder, så er der penge at spare, hvis du skifter denne ud med en ladeboks fra Norlys. Du kan komme i gang for 0 kr., hvis du ønsker at leje den eller 6.500 kr., hvis du ønsker at købe den.
Og når Norlys sætter den nye ladeboks op, så sørger de selvfølgelig for at tage den gamle ladeboks ned samtidig. Helt uden beregning.
Installationstype
Der er 2 forskellige installationer, du kan vælge imellem:
Standardinstallation | 9.495 kr. ved køb og 2.495 kr. ved leje
I samarbejde med Norlys finder I den mest optimale placering. Opsætning består af installation af kombirelæ 20A med fejlstrømsafbryder samt opsætning, tilslutning, konfigurering og test af ladeboksen. Hertil får du vejledning i, hvordan ladeboksen og appen fungerer, så du er helt klar til at oplade din elbil. Der medfølger op til 10 meter elkabel fra eltavlen til ladeboksen.
Forberedt installation (6.500 kr. ved køb og 0 kr. ved leje)
Har du i forvejen en ladeboks, eller har en automatsikring med dedikeret kabel til opladeren, så kan du spare op til 3.000 kr. sammenlignet med standardinstallationen. Med i prisen er også, at Norlys nedtager din eventuel eksisterende ladeboks.
Der kan forekomme ekstraomkostninger, såfremt din installation kræver længere kabelføring, gravearbejde eller lign. 9 ud af 10 kunder kan imidlertid klare sig med en standardinstallation. For at Norlys' teknikere kan vurdere hvilken installation du har brug for, vil du på forhånd skulle sende billeder ind af forholdene på din grund.
Abonnementstype
Ved køb/leje af ladeboks, tegner du samtidig nedenstående abonnement:
Opladningsaftale | 79 kr./md. ved køb og 199 kr./md. ved leje
Dette inkluderer en serviceaftale (teknisk support) på din ladeboks fra Norlys, dvs. teknisk hjælp hvis der skulle opstå problemer med din ladeboks. Samtidig sørger Norlys for fuld refusion af elafgiften, på den strøm du anvender når du oplader din elbil. Norlys klarer det hele og fratrækker beløbet direkte på din månedsregning.
Med i opladningsaftalen medfølger også appen "Norlys Opladning", hvor du får fuld kontrol og overblik over dine opladninger. Det betyder bl.a. at du kan planlægge din opladning på særlige tidspunkter, få nem adgang til offentlige ladestandere og følge dit ladeforbrug.
Med i opladningsaftalen følger også bugseringsservice, hvis du kører tør for strøm. Så er du sikret transport til nærmeste ladestander, hvis din elbil kører tør for strøm i Danmark.
Betingelser for ovenstående Norlys-priser
Prisen forudsætter at du har/skifter til en Norlys-elaftale, hvilket nemt kan gøres, i forbindelse med bestilling af din Norlys-ladeløsning.
Norlys bevarer fuld refusion
Folketinget har nedsat elafgiften i første halvdel af 2023, hvilket betyder, at der som udgangspunkt ingen elafgift er at refundere til elbilejere. Norlys har dog valgt at bevare refusionen af elafgiften som en rabat til private elbilister.
Som privat opladningskunde hos Norlys vil du dermed helt automatisk få en rabat i første halvdel af 2023 svarende til den gældende refusionssats. For elbilejere, der kører 16.000 kilometer om året, vil rabatten give en besparelse på ca. 1.400 kroner i den første halvdel af 2023.
Simpel og elegant design
Ladeboksen der følger med Norlys' ladeløsning er en fiks lille sag - en af de mindste på markedet faktisk.
Dét faktum og det medfølgende ladekabel på hele 6 meter (type 2 stik), gør det fleksibelt ift. at placere ladeboksen lige der, hvor det passer hos dig.
Med Norlys ladeboksen kan du både fjernstyre og overvåge din opladning. Hvis du samtidig har en FlexEl-aftale hos Norlys, kan du sætte den til automatisk at oplade hver nat, hvor strømmen som regel er billigst.
Ladeboksen og ladekablet kan klare temperaturer fra -25 til 45 grader, så det er ganske godt forberedt på det danske vejr - og lidt til.

Elbiler på lager til levering
FAQ ladeløsning
-
Det afhænger naturligvis meget af din ladeløsning, din pris på strøm, om du har et abonnement på refusion og hvor meget du kører. Hvis du kører under 25.000 km/år, så er en ladeløsning hjemme med refusionsaftale billigst. Kører du over, så kan andre aftaler, hvor man får +2 kr./kwh i refusion være økonomisk fordelagtig.
Derudover skal man huske at lade om natten, hvor strømmen er billigst, hvis ikke man har en fast pris på sin strøm. Har man en varmepumpe, så får man refusion i forvejen, og du skal derfor blot have sat en ladestander op.
Vi har sammenlignet Norlys’ løsning med Clevers hjemmelader-løsning, hvor du kan se forskellen på den årlige pris ved forskellige antal årlige km. Se priserne her.
-
Nej, det er slet ikke noget problem. Ladeboksen fungerer i alt slags vejr.
-
Der er mange gode tips på dette område. De bedste og mest simple må nok være at huske at forvame bilen lige inden, man skal afsted, imens bilen stadig oplader. Det sparer dermed en del på strømmen på batteriet, når man kører afsted, fordi bilen ikke skal bruge energi på at varme op. Ellers så er det en god idé ikke at køre for meget over 100 km/t på motorveje, da strømmen også brændes hurtigere ved rigtig høje hastigheder.
-
I forhold til slidtage på batteriet, så er vores anbefaling, at du i det daglige lader bilen imellem intervallet 10-90 %. På den måde undgår du at lade de første og sidste 10 %, som belaster batteriet en smule mere.
-
Der er mange skrøner på dette område, og derfor skriver producenterne af bilerne også forskellige ting. Det er dog bedre at oplade via en ladeboks (vekselstrøm) end at anvende f.eks. en hurtiglader (jævnstrøm), da opladningen ved hjemmeopladning er langsommere, og derfor ikke belaster så hårdt på batteriet.
-
Norlys tilbyder deres standardinstallation til 9.495 kr. ved køb og 2.495 kr. ved leje, og den forudsætter, at du har minimum 20A sikring. Skulle installationen overgå hvad der er inkluderet i standardinstallationen gives der et prisoverslag på den samlede installation inden (se kravene her: https://norlys.dk/opladning/ladeboks-og-installation/)
-
Man kan bruge Norlys' ladeløsning på alle biler der understøtter opladning via Type-2 ladekabel (hvilket er en standard for el/PHEV biler i Europa).
-
Ja, hvis du ikke kører mange kilometer, så er det ofte billigere, når du lader via din egen ladestander og får refusion. Derudover behøver du ikke at lede efter en ledig stander for at kunne oplade din bil. Valget mellem egen ladestander eller offentlig ladestander er ofte ikke et økonomisk spørgsmål, men et spørgsmål om hvad de lokale muligheder er. Dem der vælger offentlige ladestandere er ofte folk i lejlighed eller andre, hvor installation af en hjemmelader vil være meget dyr eller sågar umulig.
Hør et uddybende svar fra vores elbil-webinar herunder.
-
Man kan ikke få to udtag på samme boks fra Norlys, men der kan installeres en ny ladeboks i forlængelse af den originale installation. Her ville ladeboksen selv balancere strømmen imellem sig, så du derved kan få mere ud af din elinstallation.
Hvad koster det, hvis du ikke har en ladestander i forvejen?
Hvis vi medtager ladestander-installation i beregningen, kan vi se at en løsning som Norlys bedst kan betale sig, hvis man kører op til 20.000 km. om året. Grunden til at resultatet er anderledes (Norlys var i eksemplet uden ladestander-installation billigst op til 25.000 km.), skyldes at installationen af Norlys-ladestanderen koster mere end en installation af en Clever-ladestander. Hos Norlys koster det 9.495 kr., mens det hos Clever koster 7.500 kr.
Det er dog meget vigtigt at bemærke, at du ved Norlys’ løsning ejer standeren, mens du hos Clever kun lejer den, og standeren tilhører derfor Clever. Hos Norlys kan du imidlertid også vælge at leje standeren til kun 2.495 kr., hvorfor regnestykket også vil se markant anderledes ud hvis man vælger det - i Norlys’ favør, hvor det faktisk ville være billigst helt op til 40.000 km. årligt.

Forudsætninger for beregning (inkl. ladestander-installation):
Estimeret 3.000 kWh ved et kørselsbehov på 15.000 km. og 6.000 kWh ved 30.000 km. Elpris: 2 kr. Transport/afgift: 0,39 kr. Norlys refusion: 0,87 kr. pr. kWh. Clever refusion: 2,12 kr. pr. kWh (gns. for nov. 2022, dec. 2022 og jan. 2023). Norlys- og Clever-priser (hjemmelader) forudsætter at du har/skifter til en elaftale hos dem.
Ladestanderpris er for en standard-installation. Ekstraomkostninger kan forekomme ved længere kabelføring, gravearbejde mm. 9 ud af 10 kunder har ikke behov for en udvidet installation. Tal er indhentet af A&M i februar 2023. Der tages forbehold for trykfejl og efterfølgende prisjusteringer. Dispositioner foretaget ud fra ovenstående er på eget ansvar.