EGR-ventil

Hvad er en EGR-ventil? Hvorfor er den vigtig? Og hvad koster det at få udskiftet den? Få svar nedenfor.

Hvad er en EGR-ventil?

EGR-ventilen sørger for at genanvende udstødningsgasserne fra din dieselbil. EGR-ventilen er således med til at sænke graden af forurening fra din bil. De 3 bogstaver "EGR" står for Exhaust Gas Recirculation.

Har du problemer med EGR-ventilen, eller har du mistanke om, at der er noget galt med den, så kan du med fordel læse videre nedenfor.

Book tid her

Hvorfor en EGR-ventilen vigtig?

En EGR-ventilen hjælper en motor med at udlede færre skadelige partikler til omgivelserne. Det sker ved at recirkulere de udstødningsgasser, som sendes tilbage til indsugning - for så at forbrændes igen. 

EGR-systemet findes på de fleste nyere biler - på både benzin- og dieselbiler, men man hører stort set kun om problemer med den i dieselmotorer, fordi disse soder væsentligt mere end benzinmotorer.

Kan man køre med en defekt EGR-ventil?

Det er forskelligt, om man kan køre med en defekt EGR-ventil. Det kommer an på i hvor høj grad, den er sodet til - og om den er helt defekt. Ofte vil man slet ikke kunne starte bilen, hvis EGR-ventilen er defekt. 

På nogle biler vil motoradvarselslampen lyse, hvis der er problemer med EGR-ventilen.  

Hvad påvirker EGR-ventilen? 

EGR-ventilen påvirkes af den måde, man bruger sin bil på. Hvis man kører mange korte ture, hvor motoren ikke når at blive gennemvarm, vil tilsodningen øges, og det kan give kortere levetid på EGR-ventilen. Det er især et problem med dieselbiler, der helst ikke skal køre mange korte ture. 

Hvornår skal EGR-ventilen skiftes?

En EGR-ventil skal kun skiftes, når den er defekt eller voldsomt tilsodet. Det er ikke en del, man skifter på bestemte intervaller.

I nogle tilfælde kan man nøjes med at rense ventilen, men det er ofte en stakket frist, inden problemet med tilsodning opstår igen. Derfor vil de fleste værksteder anbefale, at man skifter ventilen med det samme.  

Kan man selv skifte EGR-ventilen?

I princippet kan man selv skifte en EGR-ventil, men på mange biler er det en ganske kompliceret opgave. Så det er ikke noget, man bør give sig i kast med, medmindre man ved præcis, hvad man gør.

I mange tilfælde vil der også være en fejlmeddelelse, der skal nulstilles, og det er ikke noget man kan gøre selv. 

Symptomer på en defekt EGR-ventil

Hvis du oplever nogle af nedenstående symptomer, anbefaler vi, at du kommer forbi A&M Budgetværksted, hvor vi kan teste, om fejlen kommer fra EGR-ventilen, eller om problemet skulle være noget andet:

  • Effekttab (bilen er tung i optrækket)
  • Uønskede vibrationer
  • Ujævn tomgang
  • Sort røg fra udstødningen

Priser på skift af EGR-ventil

EGR-ventiler er vidt forskellige alt efter, hvilket bilmærke, motortype og bilmodel, der er tale om. Det kan være mere eller mindre besværligt at komme til EGR-ventilen, og prisen på selve ventilen er meget forskellig fra bil til bil. Men man skal nok regne med, at det er en opgave, der i gennemsnit koster omkring 4.000 kr. 

For at få en pris på netop din bil, skal du blot anmode nedenfor eller ringe til os. Prisen for reparation afregnes efter timeforbrug + reservedelens pris. Vi giver altid et fast tilbud, som vi arbejder ud fra, så du kan føle dig sikker. Vi benytter reservedele i OEM-kvalitet.

Det siger vores værkstedskunder om os

Hos Andersen & Martini sætter vi kunden i højsædet. Derfor er det utroligt vigtigt, at DU er tilfreds, når du besøger vores værksteder.
Se, hvad nogle af vores kunder siger om deres oplevelse med vores værksteder nedenfor. 

Bliv en del af klubben i Andersen & Martini

Vores loyale kunder er vores venner, og vi behandler vores venner godt. Tegner du en serviceaftale hos Andersen & Martini, så får du adgang til en lang række fordele:

  • Op til 15 % på værkstedsreparationer og -ydelser
  • Op til 10 gratis vaske om året
  • Fri kontrol af bilen f.eks. op til ferien
  • Attraktive add-ons og eksklusive tilbud
  • Mulighed for fri topup af motorolie, sprinklervæske, pæreskift m.m

94,9 % af A&M’s fordelskunder er ”tilfredse” eller ”meget tilfredse” med deres serviceaftale
(Intern undersøgelse baseret på 742 besvarelser fra A&M’s fordelskunder)

Når din bil skal på værksted...

Garanti

På vores autoriserede værksteder er du sikret kvalitetsarbejde efter bilens forskrifter.

Mere info

Vejhjælp

Alle kan få brug for assistance ifb. med deres bil. Få vejhjælp med A&M.

 Mere info

Brug for lejebil?

Har du brug for en lejebil, når du skal undvære din bil? Læs mere om priser og forhold.

 Mere info

Stil et spørgsmålUdfyld nedenstående og stil dit spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til vores services eller ønsker rådgivning omkring din bils vedligeholdelse

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.

Kontakt osUdfyld nedenstående og skriv evt. en besked omkring din henvendelse. Så vil vi komme tilbage til dig hurtigst muligt.

(hvis den er kendt)

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.

Spørg om prisUdfyld nedenstående og skriv lidt omkring opgaven. Så vil vi komme tilbage til dig hurtigst muligt med en pris ud fra din beskrivelse.

(hvis den er kendt)

 

Vi bestræber os på at svare dig inden for 3 timer i arbejdstiden, men der kan gå længere tid i særligt belastede perioder.